Vad du behöver för att starta din egen Airbnb

Kanske har du ett ledigt hus eller till och med ett rum som du kan hyra ut till gäster och tjäna en slant på det. Varför låta ett rum stå tomt till ingen nytta när någon annan kan få glädje av det och du kan få betalt Rumsuthyrning har alltid funnits, men på senare tid har det blivit betydligt enklare. Mycket tack vare uthyrningssystem som Airbnb.

Men hur gör du för att starta din egen Airbnb? Vilka krav finns det och vad ska du tänka på? Här ska vi se på vad något av det som är viktigt om du vill hyra ut ditt rum, din lägenhet eller ditt hus.

Besökssystem

Visst, du kan få mycket hjälp från Airbnb, och om du ska starta din egen Airbnb-uthyrning förser de dig med en hel del information och hjälp med bokningar. Men det kan ändå vara bra att ha ditt eget bokningssystem. Särskilt om du hyr ut mer än ett rum blir det lättare att hålla reda på tider och datum och när rummen är lediga. Med ett besökssystem får du allt samlat på en och samma plats, och du slipper lösa lappar och kalendrar. Därmed får du bättre överblick.

Ett låst nyckelskåp vid dörren

Att ha ett låst skåp vid entrén där du lämnar ut nycklarna gör att du slipper sitta uppe och vänta på gäster som anländer sent på natten. Välj ett där du kan byta koden som krävs för att öppna. Då är det säkert och tryggt och ingen utan behörighet kan öppna det. Ta med detta i ditt besökssystem och låt gästerna själva anmäla sig när de kommer. Detta är inte bara fördelaktigt för dig själv, även dina gäster kommer uppleva det positivt och få dem att känna sig självständiga och fria, precis som man vill ha det när man är ute och reser och befinner sig på främmande ort.

Städservice

Om du har fler än ett rum att hyra ut åt gången kan det vara klokt att anlita en städtjänst för att göra rent dem mellan besöken. Då vet du att det blir ordentligt gjort så att gästerna inte har något att klaga på så ditt betyg dras ner. Det kan vara mycket att stå i när man har hand om uthyrning. Att leja bort de praktiska detaljerna kan vara lönsamt, och även om det kostar en slant kan du tjäna på det i längden då gästerna alltid uppskattar ett rent och fräsch boende. Genom ditt besökssystem kan du också få en överblick på hur många gästerna är och när de kommer, då blir det också lättare för dig att utifrån detta planera in när du behöver anlita en städtjänst.

Must Read