Home Livsstil Plusstorleksmodetips

Plusstorleksmodetips

0
Plusstorleksmodetips

”Strategier för att se smalare ut och smickra din fullbildade kropp”

Om du är en storlek 46 eller större, kolla in mina plusstorleksmoderåd och styling-tricks som hjälper dig att se smäckrare ut!

Här hittar du rekommenderade skärningar, mönster, halsband och stilar som passar din kroppsfigur med plusstorlek. Om du också är en petite (5’4 ”- 163cm kort) rekommenderar jag dig att titta på denna Petite-modeguide också.

Så varför vill du se smalare ut?

Kurvor är heta, men du måste se till att du ser bra ut med dem. Du vill se kurvig ut, inte mullig 🙂 Det innebär att undvika allt som gör att du ser skrymmande och hellre fokuserar på att utjämna dina klumpar och stötar.

Du behöver inte dölja dem, men om du vill se ditt bästa ut måste du se till att dina proportioner är balanserade och att du har kurvorna på alla rätt ställen.

Plusstorleksmodetips: Gyllene stilstrategier

Ditt huvudfokus när du köper damkläder för kvinnor med plusstorlek är att skapa en smalare siluett som gör att ögat går upp och ner i stället för sida till sida.

För detta måste du vara uppmärksam på vilka detaljer du lägger på din kroppsram och hur du kombinerar färgerna på din outfit.

Jämfört med petites har du mer utrymme att arbeta med och du kan hantera större detaljer, men det är extremt viktigt att du väljer detaljer som är skalade till din kroppsstorlek. För om du till exempel tar på ett mycket litet halsband, kommer du att betona dina stora proportioner.

Men å andra sidan kan du strategiskt ta på ett par extra halsbandlager för att skapa ett fylligare utseende som kompletterar din kroppsskala.

I grund och botten rekommenderar jag dig att basera ditt ”plusstorleksmodemantra” på 3 grundläggande gyllene strategier:

Se till att passformen är korrekt. Jag vet hur frestande det är att gömma din kropp i lager och överdimensionerade kläder, men de kommer bara att få dig att se större ut! Bra passform gör att ingenting ser klumpigt ut. Klumpigt är frumpigt.

Din bh är speciellt viktig – den måste passa för att hålla din byst uppe och eliminera ojämnhet i din silhuett som bara kommer att distrahera ögat.

Få kroppsskalan rätt. Att skala mönster och tillbehör med din storlek gör att du inte ser större ut i jämförelse.

Arbeta strategiskt med mönster, former och detaljer för att få ögat att gå upp och ner. Vertikala detaljer är dina bästa vänner.

Låt oss nu gå ner på detaljnivå med mina plusstorleksmodetips till dig – grunderna om hur man klär din plusstorlekskropp:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here